Johannes Passion Bachkoor Brabant

Op zondag 7 april om 15.00 uur, vindt in de Martinuskerk in Breda-Princenhage een barokuitvoering plaats van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het Bachkoor Brabant onder leiding van Geert van den Dungen werkt in dit concert samen met het professionele barokorkest Florilegium Musicum dat op historische instrumenten speelt.

Het Bachkoor Brabant voert de vierde en definitieve versie uit 1749 van dit meesterwerk uit. Hierin zijn door Bach zelf diverse versieringen en kleine toevoegingen aangebracht, waardoor deze passie nog beter werd uitgebalanceerd. De Johannes Passion staat bekend om zijn korte felle koorgedeelten met veel gevoel voor de heftige dramatische verhaallijn, prachtige aria’s en bekende koralen.

Het solistenteam bestaat uit jonge talentvolle vocalisten: Adriaan De Koster (tenor/Evangelist), David Visser (bas/Christus), de Bredase Charlotte Munnik (sopraan), David Feldman (countertenor), Stephan Adriaens (tenor/aria’s) en Daniël Vecht (bas/aria’s).

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en via de website  www.bachkoorbrabant.nl. De toegangsprijs is € 25,00 (dit is inclusief het programmaboekje en een consumptie). Meer informatie over het concert is te vinden op de website van het Bachkoor Brabant: https://www.bachkoorbrabant.nl/concerten/johannes-passion-7-april-2019/