PROJECTKOOR

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Dit zorgt voor kwalitatief goede en gebalanceerde uitvoeringen. Door deze werkwijze is het ook mogelijk om de juiste zangers bij het juiste project te betrekken.

Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.

Tot het vaste repertoire van het Bachkoor Brabant behoren tevens Bachs Weihnachts Oratorium, Hohe Messe, Magnificat en diverse cantates en motetten. Bij de uitvoering van haar Bachprojecten werkt het koor vanaf 1989 nauw samen met het Barokorkest Florilegium Musicum.

In 1994, 2000, 2005 en 2012 maakte het Bachkoor Brabant succesvolle concertreizen naar Duitsland, met concerten in Eisenach, Erfurt, Weimar, Mühlhausen, Leipzig (Thomas- en Nicolaikirche), Dresden (Kreuzkirche) en Berlijn.

In 1996 en 1999 behaalde het koor eervolle tweede prijzen tijdens internationale koorfestivals in Jeruzalem en Verona. In 2011 bracht het koor ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum de cd 'Gib dich zufrieden' uit met daarop een aantal motetten uit het Altbachisches Archiv (Berlijn) en de Düben Collectie (Uppsala, Zweden).

Daarnaast worden voor deze projecten professionele vocale solisten gecontracteerd.


Jubileumconcert 'Barokmotetten', Martinuskerk Breda-Princenhage, 20 maart 2011
Foto: Stevens Fotografie


Jubileumconcert 'Barokmotetten', Martinuskerk Breda-Princenhage, 20 maart 2011
Foto: Stevens Fotografie


Valkenberg, 25 juni 2008
Foto: Roel Holvast


Valkenberg, 25 juni 2008
Foto: Roel Holvast